Представники Держгеокадастру, ДП «Центр Державного земельного кадастру» та ДП «Українське державне аерогеодезичне підприємство» взяли участь у технічному навчальному візиті до Королівства Нідерландів у межах проекту міжнародної технічної допомоги «Багатоцільова базова топографічна карта України» (MATRA), спрямованого на відновлення та реконструкцію України. Візит був організований спільно з представниками компанії Esri.

Метою навчального візиту було ознайомлення з можливостями програмного забезпечення геоінформаційної системи ArcGIS Pro Esri та надання підтримки від Esri Держгеокадастру та державним підприємствам – реципієнтам проекту MATRA. Підтримка стосуватиметься налаштування нового виробничого середовища задля оптимізації процесу створення сучасної системи виробництва топографічних карт України, зокрема базової державної топографічної карти масштабу 1:10 000.

Українська делегація мала можливість на практиці ознайомитися з інструментами програмного забезпечення ArcGIS Pro, використовуючи власну базу даних на пріоритетну територію. Зокрема, було розглянуто інструменти щодо розробки перехресних посилань і завантаження даних; редагування даних, визначення правил контролю якості (правила топології і атрибутів) та його проведення; автоматизації картографічних робіт у виробничому картографуванні в ArcGIS.

Українська сторона висловила подяку Esri за постачання пакетів ліцензій програмного забезпечення ArcGIS Pro в межах проекту МАТRA.

Довідково

Esri, світовий лідер на ринку програмного забезпечення для геоінформаційних систем (ГІС), визначення місця розташування та картографії, допомагає клієнтам розкрити весь потенціал даних для покращення операційних та бізнес-результатів. Заснована в 1969 році в м. Редлендс (штат Каліфорнія, США), компанія Esri є постачальником програмного забезпечення для сотень тисяч організацій по всьому світу, включаючи компанії зі списку Fortune 500, урядові установи, некомерційні організації та університети. Esri має регіональні офіси, міжнародних дистриб’юторів та партнерів, які надають локальну підтримку в більш ніж 100 країнах на шести континентах. Будучи першопрохідцем у сфері геопросторових технологій та аналітики, Esri розробляє найбільш інноваційні рішення, які дозволяють використовувати географічний підхід до вирішення найбільш складних світових проблем, розглядаючи їх у вирішальному контексті місця розташування. Дізнайтеся більше на сайті esri.com.