Сьогодні 17 травня, в звичайний робочий день, Головне управління Держгеокадастру у Запорізькій області просто розквітло яскравими національними візерунками українських вишиванок. Саме таким чином разом з усією Україною та міжнародною спільнотою запорізькі землевпорядники святкують поки що не офіційне, але справжнє народне свято – День вишиванки.

Погодтесь, вишиванка для кожного українця – символ нації, дзеркало народної душі. Це те, без чого важко уявити українську культуру, побут і історію… Кольоровими нитками вона вплетена у наші традиції. І найважливіше те, що українська вишиванка, маючи вікову історію, не втратила своєї популярності і до сьогодні. Більше того, нині можна з впевненістю говорити про відродження українських традицій у сучасній інтерпретації.

Запорізькі землевпорядники впевнені, що українські національні традиції достойно продовжуть їх діточки, які вже сьогодні святкують День вишиванки у своїх шкільних та дошкільних колективах.

Довідково:

Ідея відзначати «День вишиванки» виникла у 2006 році. Тоді кілька студентів й викладачів Чернівецького національного університету одягнули вишиванки й влаштували флешмоб. А вже через декілька років «День вишиванки» набув міжнародних масштабів.