В травні місяці цього року за результатами проведених Головним управлінням Держгеокадастру у Запорізькій області земельних торгів придбано право оренди на земельну ділянку сільськогосподарського призначення державної власності (за межами населених пунктів)  площею 49,9797 га, яка розташована на території Таврійської сільської ради Токмацького району.

Земельну ділянку передано в оренду терміном на 7 років для товарного сільськогосподарського виробництва.

Загальний розмір річної плати за користування  земельною ділянкою, визначений за результатами торгів склав 241,382 тис. гривень, що становить 12,72 % від нормативної грошової оцінки. Зазначені кошти щорічно надходитимуть до бюджету місцевої ради і слугуватимуть фінансовим ресурсом для розвитку території.

У другому кварталі  поточного року до продажу на земельних торгах планується право оренди ще на 3 земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності загальною площею 65,8755 га, які розташовані на територіях Токмацького та  Якимівського  районів.

До загального переліку земельних ділянок, права на які Головним управлінням Держгеокадастру у Запорізькій області заплановано виставити на земельні торги наразі включено 120 земельних ділянок загальною площею 2954,2065 га. З початку 2018 року до даного переліку внесено 12 вільних земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності загальною площею 211,1857 га.