На земельних аукціонах, проведених у жовтні Головним управлінням Держгеокадастру у Запорізькій області успішно продано права оренди на 5 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності загальною площею 163,72 га (за межами населених пунктів) для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. Зазначені ділянки розташовані  на території Пологівського, Розівського, Чернігівського та Токмацького районів.

Сумарний розмір річної орендної плати за користування цими землями, визначений за результатами торгів, становить 585,919 тис. грн, які орендарі сплачуватимуть щорічно до бюджетів місцевих рад Запорізької області.

Найдорожчою, за результатами жовтневих торгів, стала оренда земельної ділянки площею 19,99 га Кіровської сільської ради Токмацького району. Оренда плата за цю ділянку зросла з 8% до 27,9 % від нормативної грошової оцінки та становить 85,23 тис. грн (стартова ціна – 24,42 тис. грн).

Довідково:

Земельні торги проводяться відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах».

Інформація про лоти із зазначенням місця розташування земельних ділянок, їх площ та кадастрових номерів, а також стартового розміру річної орендної плати розміщена на сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру у розділі «Земельні аукціони».