Шостого грудня в.о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Запорізькій області Петро Присяжнюк  провів  виробничу нараду з керівниками структурних підрозділів апарату Головного управління та Міжрайонних управлінь, відділів у районах і містах.

Розпочинаючи нараду Петро Вікторович повідомив, що відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України № 1138-р від 27 листопада 2019 року, Головою Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру призначено Дениса Башлика. Третього грудня Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук особисто представив нового Голову Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру.

«Кардинальна зміна ставлення людей до сфери земельних відносин, зокрема до Держгеокадастру як органу, що надає адміністративні послуги – саме такою є принципова позиція та головне завдання, поставлене новопризначеним Головою Держгеокадастру Денисом Башликом.  Прозорість, клієнтоорієнтованість і якість послуг – це ті орієнтири, на яких в подальшому будуватиметься робота відомства. Отже, основними критеріями нашої роботи зі зверненнями громадян має стати повага до людей, толерантність, професіоналізм та виваженість у прийнятті остаточних рішень», – наголосив Петро Присяжнюк.

Надалі Петро Вікторович перейшов безпосередньо до нагальних виробничих питань, серед яких: запобігання та протидія корупції, здійснення в Запорізькій області  державного контролю за використанням та охороною земель, екстериторіальне погодження проектів землеустрою, державна  реєстрація земельних ділянок, виправлення помилок в Державному земельному кадастрі, стан виконання ряду доручень Держгеокадастру України.

 

 

В процесі розгляду виробничих питань слово було надано начальнику управління Державного земельного кадастру Олександру Назірову та начальнику відділу державної реєстрації об’єктів Державного земельного кадастру Головного управління Олегу Реученку. Доповідачі зупинились на окремих питаннях виконання державними реєстраторами функцій державної реєстрації земельних ділянок, проаналізували ситуацію з виконанням окремих доручень Держгеокадастру України в частині  наповненням бази Державного земельного кадастру, звернувши увагу деяких керівників  управлінь та відділів на наявні недоліки.

 

 

Для проведення роз’яснювальної роботи з питань запобігання та протидії корупції слово було надано завідувачу сектору запобігання та виявлення корупції Головного управління Ірині Дзюбі, яка детально зупинилась та розтлумачила суть законодавчих обмежень щодо використання службового становища та службових повноважень, обмежень щодо одержання подарунків, запобігання одержання неправомірної вигоди або подарунка та поводження з ним.

 

По результатам проведеної наради, перед керівниками  відповідних підрозділів обласного Держгеокадастру були поставлені конкретні задачі.

Завершуючи захід, очільник Запорізького обласного Держгеокадастру Петро Присяжнюк закликав присутніх до вчасного та якісного виконання поставлених завдань.