У березні 2020 року Головне управління Держгеокадастру у Запорізькій області запланувало провести дев’ять  земельних аукціонів, на яких до продажу прав оренди пропонуватимуться 22 земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності загальною площею 343,7709 га.

Мова йде про інвестиційно привабливі ділянки, розташовані у Мелітопольському, Михайлівському, Новомиколаївському, Чернігівському, Розівському, Якимівському, Більмацькому районах Запорізької області.

Стартова відсоткова ставка встановлена на рівні 8% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки.

Запрошуємо громадян, фермерів та сільськогосподарські підприємства взяти участь у земельних торгах та нагадуємо, що для участі у земельних торгах необхідно не пізніше як за три робочі дні до дня проведення аукціону подати виконавцю торгів заяву про участь у земельних торгах та сплатити реєстраційний та гарантійний внески.

Переможець торгів упродовж 3 банківських днів з дня укладення договору повинен сплатити річну орендну плату, витрати на підготовку лота, організацію та проведення торгів, винагороду виконавцю торгів.

З детальною інформацією про земельні ділянки, права оренди на які виставлені на продаж, а також про час та місце проведення аукціону можна ознайомитися у розділі «Земельні аукціони» (http://torgy.land.gov.ua/auction/lots/23786) на веб-порталі Держгеокадастру України.