Сьогодні  Головне управління Держгеокадастру у Запорізькій області передало землі державної власності сільськогосподарського призначення в комунальну власність Комишуваській селищній територіальній громаді Запорізького району.

Згідно з актом прийому-передачі зазначена  територіальна громада розпоряджатимуться землями загальною площею 255,1148 га. Право власності на земельні ділянки органи місцевого самоврядування набудуть із часу державної реєстрації цього права відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень».

Процес передачі земель державної власності сільськогосподарського призначення в комунальну власність триває.

Довідково:

Передача земель сільськогосподарського призначення з державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад відбувається відповідно до Указу Президента України від 15 жовтня 2020 року № 449/2020 «Про деякі заходи щодо прискорення реформ у сфері земельних відносин» та Постанови Кабінету Міністрів України від 16 листопада 2020 року № 1113 «Деякі заходи щодо прискорення реформ у сфері земельних відносин».

З переліком земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності, які передані у комунальну власність, можливо ознайомитися на сайті Головного управління Держгеокадастру у Запорізькій області у розділі «Передача земель громадам».