З моменту запровадження ініціативи про забезпечення землею до територіальних органів Держгеокадастру та органів місцевого самоврядування Запорізької області із заявами про отримання земельних ділянок звернулося 2693 учасника АТО та членів родин загиблих військовослужбовців. На сьогодні військові отримали 1211 дозволів на розроблення проектів землеустрою для відведення земель. Учасники АТО отримають у власність землі загальною площею 940,91 гектарів.

Військовослужбовцям відведуть ділянки різного цільового призначення. Більшість земель використають для ведення садівнцтва та особистого селянського господарства. Під ці потреби військові отримають відповідно 504 ділянки (42% від наданих дозволів) площею 54,79 гектара та 492 ділянки (41% від усіх дозволів) площею 867,35 гектара. Ще 215 ділянок площею 18,77 га призначені для будівництва житлових будинків та господарських споруд.

На сьогодні у Запорізькій області 95 військовослужбовців вже завершили процедуру оформлення землі у власність. Учасники АТО отримали земельні ділянки загальною площею 44,72 гектари.

 

Довідково:

 

Надання у власність земельних ділянок учасникам АТО здійснюється у порядку, визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, який посвідчує його участь в АТО.