Протягом минулого року фахівці Держгеокадастру у Запорізькій області розглянули і опрацювали 63 806 звернень громадян з питань ведення Державного земельного кадастру, або 99,4% від загальної кількості заяв про реєстрацію земельних ділянок та надання витягів із державного земельного кадастру.

Найбільшу кількість звернень про реєстрацію ділянок розглянули у Запорізькому районі та м.Запоріжжя – 2 553, Мелітопольському  – 2 337 та Якимівському  – 1402 районах.

Максимальну кількість витягів із кадастру видали у Запорізькому районі та м.Запоріжжя – 6 213, Михайлівському – 2 878 та Василівському – 2 870 районах області.

З початку 2017 року до органів земельних ресурсів Запорізької області  надійшло 190 заяв громадян з питань ведення Державного земельного кадастру. На сьогодні землевпорядники опрацювали 185 заяв або майже 98% від їх загальної кількості.

Спеціалісти територіальних органів земельних ресурсів під час розгляду заяв перевіряють актуальність даних про земельні ділянки. Всі необхідні відомості вносяться до Державного земельного кадастру.

Довідково:

Відповідно до Закону України «Про адміністративні послуги» з 1 січня 2015 року на всій території України органи земельних ресурсів надають послуги через центри надання адміністративних послуг (ЦНАП), які утворені при місцевих державних адміністраціях та органах місцевого самоврядування. Громадяни можуть ознайомитись з адресами ЦНАПів на офіційному сайті Держгеокадастру.