У квітні 2019 року на електронних земельних торгах Головним управлінням Держгеокадастру у Запорізькій області успішно продано права оренди на 2 земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності (за межами населених пунктів) для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. Обидві ділянки площею 17,0115  та  23,9023 га розташовані  на території Мирненської селищної об’єднаної територіальної громади Мелітопольського району.

Розмір річної плати за користування земельними ділянками, визначений за результатами земельних торгів становить 87,089 тис. грн. (20% та 60% від нормативної грошової оцінки земельних ділянок). Таким чином, місцевий бюджет отримає на 71,67 тис грн. більше, ніж визначена на початку аукціону стартова сума (8% НГО або 15,42 тис.грн).

Зазначені кошти щорічно протягом 7 років надходитимуть до бюджету об’єднаної територіальної громади.

Довідково:

Земельні торги проводяться відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах».

Інформація про лоти із зазначенням місця розташування земельних ділянок, їх площ та кадастрових номерів, а також стартового розміру річної орендної плати розміщена на сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру у розділі «Земельні аукціони».