Головне управління Держгеокадастру у Запорізькій області впевнено та категорично відкидає будь-які можливі обвинувачення на свою адресу щодо причетності державної установи до відведення земельних ділянок в районі траси Харків-Симферополь м.Запоріжжя, зарезервованих Запорізькою міською радою для подальшої передачі учасникам АТО.

У відповідь на численні запити ЗМІ надаємо роз’яснення з приводу даної ситуації.

Земельні ділянки, про які йдеться, були передані у власність громадянам в розмірі земельної частки (паю) за рахунок земель КСП «Південне» згідно з розпорядженням голови Вільнянської районної державної адміністрації від 15.09.2004 № 599.

Проект організації території по КСП «Південний», затверджений розпорядженням голови Вільнянської районної державної адміністрації від 28.07.2004 №496, був розроблений ДП «Запорізький науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» та зберігається в архіві інституту.

Отже, масив земельних ділянок поблизу траси Харків-Симферополь м.Запоріжжя, які  нині міська рада запланувала для відведення учасникам АТО, ще у 2004 році було передано Вільнянською районною державною адміністрацією у власність громадянам-членам колишнього КСП «Південний». Власники земельних ділянок  отримали державні акти на право власності.

Обласний Держгеокадастр не має жодного відношення до передачі даних земельних масивів у власність!

Зауважуємо, що інформація про передачу цих земельних ділянок у  власність відображена на Публічній кадастровій карті, що знаходиться в загальному доступі он-лайн.

Зазначаємо також, що будь-яких запитів до Головного управління Держгеокадастру у Запорізькій області в частині надання повної інформації щодо зазначених земельних ділянок та їх статусу з боку Запорізької міської ради та міської архітектури не надходило.

Заздалегідь вдячні ЗМІ за професіоналізм і зваженість при висвітленні цієї теми.