Сьогодні, 2 жовтня керівник Запорізького обласного Держгеокадастру Петро Присяжнюк зустрівся з помічниками голови облдержадміністрації, представниками Консультативної ради учасників АТО та ОСС і обласного центру допомоги учасникам АТО. На зустріч були запрошені й учасники АТО, які пікетували роботу Держгеокадастру 30 вересня, проте вони на перемовини не з’явились.

Під час зустрічі Петро Присяжнюк повідомив про заходи, що  вживаються Запорізьким Держгеокадастром  для вирішення накопичених в попередні роки проблем із забезпечення земельними ділянками учасників АТО.

Зокрема, він зазначив: «На сьогодні Держгеокадастром проведено роботу по виявленню вільних земельних ділянок та тих, де вже закінчився договір оренди. Наразі існує можливість зарезервувати ці ділянки для подальшої передачі їх у власність учасникам АТО. За результатами зустрічі, що відбулась 30 вересня з представниками облдержадміністрації та учасниками АТО, було прийнято рішення визначити перелік земельних ділянок для їх резервування. Наразі у трьох районах області виявлено близько 200 га вільної землі. Це дасть можливість  забезпечити земельними ділянками близько 100 учасників АТО. Це ділянки, де закінчився договір оренди та є можливість включити їх до переліку, щоб задовольнити потреби ветеранів АТО.  Держгеокадастр України також провів певну роботу і тепер кожний наказ, що видає землевпорядний орган, буде знаходитись у вільному доступі для всіх охочих».